Illegális bevándorlás

Lengyel határőrök érkeztek hazánkba

A néhány nappal ezelőtt hazánkba érkezett cseh rendőrök után egy több mint negyven fős lengyel határőr kontingens is érkezett ma Magyarországra, a déli határok védelmének elősegítésére.

2015.11.06 12:25Havariapress
MTI/Bruzák Noémi

Magyarország és Lengyelország a közelmúltban állapodott meg arról, hogy a V4 tagállamok határrendészeti együttműködésének részenként lengyel határőrök is utaznak hazánkba, hogy közreműködjenek a déli határok védelmében.

A 43 fős lengyel egység e héten csütörtökön érkezett Budapestre, s a határőr csapatot ma délelőtt a Készenléti Rendőrség központi objektumában fogadta dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány.

Az esemény alkalmával a külföldi egyenruhások tájékoztatást kaptak a Készenléti Rendőrség működéséről és a közös szolgálatellátással összefüggő feladatokról; részletes teendőiket ezt követően egyeztetik majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.