Geopolitika

Európát meggyengíti a népességfogyás

Európának a népességből fakadó geopolitikai súlya csökkenni fog a természetes folyamatok miatt - háromnapos demográfiai fórumon elemzik a helyzetet.

2015.11.05 08:29MTI

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában nyilatkozott. Ahhoz kapcsolódva, hogy háromnapos nemzetközi demográfiai fórumot rendeznek csütörtöktől Budapesten, elmondta: közös európai probléma a folyamatos népességfogyás. Ugyanakkor minden ország keresi a maga válaszait. Egyes országokban javulnak ezek a mutatók, és ez az azért van, mert "ők nagyszámú bevándorlót engednek be" - fogalmazott Novák Katalin, hozzátéve: mások, köztük Magyarország ezt nem így gondolják.

"Mi azt gondoljuk, hogy a belső erőforrásainkra kell támaszkodni, azt kell megnézni, hogy mi az oka annak, hogy nem születik annyi gyermek, amennyire vágynak a fiatalok" - fogalmazott.

Novák Katalin hangsúlyozta: azt szeretnék, hogy elháruljanak a gyermekvállalás előli akadályok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.