Előrelépés

Uniós forrásból fejlesztették az egészségügyi alapellátást Barcson

Uniós forrásból, valamint az önkormányzat hozzájárulásával csaknem 80 millió forintból fejlesztették az egészségügyi alapellátást Barcson.

2015.10.31 23:36MTI

A most zárult beruházás eredményeként nyolc rendelőt újítottak fel az egészségügyi intézményben, hőszigetelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat, a földszintet akadálymentesítették, míg az emeleten öltözőt alakítottak ki a dolgozók számára - írták  a város önkormányzata közleményben. Hozzátették: a szakellátás informatikai hátterének biztosításához külön helyiséget alakítottak ki az épületben, felújították a belső tereket, így a várót, a közösségi tereket, a mosdókat.

Az épület felújításával egyidejűleg az eszközparkot is fejlesztették, az ellátáshoz szükséges új berendezéseket, eszközöket, egyebek mellett defibrillátort, vérnyomás- és vércukormérőt is vásároltak.

A város önkormányzata a háziorvosi szolgálat közreműködésével több mint kétezer gyermek és mintegy nyolcezer felnőtt egészségügyi ellátásáról, míg a fogászat tekintetében több mint 13 ezer emberről gondoskodik.

Az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósult fejlesztéshez a 60 millió forintos pályázati keretösszegen felül Barcs önkormányzata további csaknem 18 millió forinttal járul hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.