Illegális bevándorlás

Nyolcvankét ítélet határzár tiltott átlépése miatt

Nyolcvankét ítéletet hozott határzár tiltott átlépésének bűntette ügyében a Szegedi Járásbíróság az előző héten.

2015.10.26 10:59MTI

Juhászné Prágai Erika, a Szegedi Törvényszék szóvivője elmondta: a bíróság ötvennégy vádlottat egy évre, huszonhetet két évre, egyet pedig három évre kiutasított Magyarország területéről. Egy esetben a bíróság visszaküldte az iratokat az ügyésznek.

A vádlottak többsége koszovói, iraki vagy albán állampolgárságúnak vallotta magát.

A vádlottak a mások által korábban megrongált határzáron keresztül vagy a kerítés alatt és felett átmászva léptek illegálisan magyar területre.

A bíróság ítéleteit az ügyész, a vádlottak és védőik is tudomásul vették, így azok jogerőre emelkedtek. A terheltek egy kivétellel úgy nyilatkoztak, hogy nem kérik a tolmács által lefordított ítélet írásbeli kézbesítését anyanyelvükön.

A szóvivő kitért arra is, hogy a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra az előző héten egy-egy menekültügyi és idegenrendészeti ügy érkezett, ezek elbírálása folyamatban van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.