Felújítás

Befejeződött a szociális városrehabilitáció Salgótarjánban

Befejeződött a szociális városrehabilitáció Salgótarjánban, a több mint 430 millió forintos fejlesztéseket az acélgyári városrészben és a belvárosban végezték el.

2015.10.24 04:30MTI

A városháza sajtóreferense, Kopácsi Dóra elmondta: az acélgyári városrészben elkészült az egykori acélgyári munkáslakások, az úgynevezett kolduspaloták külső felújítása, amely a három épületben 78 lakást érintett.

A városközponti garzonházak részleges gépészeti, tűzvédelmi és elektromos felújításával 264 lakás vált biztonságosabbá és korszerűbbé. A két épületben felújították a mellékhelyiségek szellőzési rendszerét, korszerűsítették a kaputelefon-rendszert, a megújult aulában pedig videós megfigyelőt és rögzítő rendszert alakítottak ki - tette hozzá.

A 2013-ban kezdődött, az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) keretében száz százalékban támogatott beruházás részeként végezték el a belvárosi Erzsébet tér rehabilitációját, szolgáltatóirodát és szociális napközi foglalkoztatót alakítottak ki, új közösségi térrel bővítették az evangélikus paplakot. Három épületnél az akadálymentesítés is megtörtént. Az Acélgyári úti Szent József-plébániatemplom előtti tér és az Erzsébet tér felújítása során ezer négyzetméteren újult meg a zöldfelület.

Salgótarján önkormányzata 2013 júniusában nyerte el a vissza nem térítendő európai uniós támogatást, hogy megállítsa és megfordítsa a leszakadást a városrészekben. A programban konzorciumi partnerként vett részt a salgótarjáni evangélikus egyházközség, a római katolikus plébánia, az Acélgyári út 4-8. szám alatti társasház és az Egyesült Lakásszövetkezet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.