Ünnep

Október 23. - Színpompás növényeket ültettek Budapesten az ünnepre

Az őszi telepítésnél elsősorban a turisztikailag fontos területekre összpontosítottak.

2015.10.23 05:30MTI
benary.com

Idén is több mint 80 ezer árvácskát és díszkáposztát ültettek Budapesten, a színes virágok a nemzeti ünnepre még díszesebbé teszik a fővárost - közölte a Főkert Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Az őszi telepítésnél elsősorban a turisztikailag fontos területekre összpontosítottak, így többek között a Margitszigeten, a Szent György téren, az Eötvös téren, a Duna korzón, a Szent Gellért téren, valamint a Széchenyi rakparton és a Városligetben ültettek színpompás növényeket.

Az egynyári növényeket elvirágzásukat követően, szeptember utolsó hetében eltávolították, a virágágyakat előkészítették és megkezdték a kétnyári virágok kiültetését. Azt írták, a folyamatos esőzések ellenére is mindent elkövettek, hogy a közelgő nemzeti ünnepre az összes kétnyári virág a helyére kerüljön.

Az őszi kiültetésnél a világító fehér, az élénksárga és a "vibráló" narancssárga színeket részesítették előnyben. A kiültetett árvácskák hűvös időben is nyílnak, nagyméretű színes virágaik egész télen mutatósak - írták a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.