Az utolsó szó jogán

Rendőri vezetők pere: tagadta bűnösségét az ötödrendű vádlott

Beszédében hangsúlyozta, ő műveletirányítóként nem volt a fővárosba képzésre érkezett századok elöljárója, így nem is volt felhatalmazása a felszerelésük pótlására.

2015.10.22 15:02MTI

Tagadta bűnösségét az ötödrendű vádlott a Bene László volt országos rendőrfőkapitány és rendőrtársai ellen a 2006 őszén történt események miatt indult büntetőper csütörtöki tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken. Majoros Zoltán ezredes azt mondta, nem volt elöljárója a Kossuth térre, illetve a Szabadság térre vezényelt századoknak, ezért nem is volt felhatalmazása a felszerelésük pótlására.

Majoros Zoltánt, aki 2006. szeptember 18-án a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) bevetési parancsnokságának műveletirányítója volt, az ügyészség azzal vádolja, hogy nem gondoskodott a borsodi és baranyai csapatszolgálati századok felszerelésének kiegészítéséről, amikor a Kossuth térre, illetve a Szabadság térre vezényelték őket.

A vádlott az utolsó szó jogán elmondott többórás beszédében hangsúlyozta, ő műveletirányítóként nem volt a fővárosba képzésre érkezett századok elöljárója, így nem is volt felhatalmazása a felszerelésük pótlására. Azt mondta, csak akkor vette át a baranyai század felett a parancsnokságot, amikor az a Szabadság térre érkezve hangosan kiabáló, az MTV székháza előtt összegyűlt tömeget talált, ugyanakkor nem találkoztak az őket a helyszínre rendelő Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) helyszínparancsnokával, és a telefon- és rádióhívásukra sem reagált a BRFK.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.