Fidesz

Az internetes zaklatás bárkit érinthet: kisgyereket, miniszterelnököt egyaránt

Az internetes zaklatás elleni fellépés lehetőségeiről szóló szabályozási koncepció előterjesztésére kérte a kormányzatot - november 30-i határidővel - a parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága szerdán.

2015.10.21 16:29MTI

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője, a testület elnöke a bizottsági ülés utáni sajtótájékoztatóján azt mondta: az internetes zaklatás sajnos általános jelenség, amelynek elkövetői és áldozatai is döntő többségben fiatal- vagy kiskorúak.

Hozzátette, a legkevésbé sem azt szeretnék, hogy kizárólag büntetőeszközöket vegyenek figyelembe, sokkal inkább olyan intézkedéseket, amelyek arra nevelik a gyermekeket, hogy a zaklatás helytelen.

Ugyanakkor "az internetes zaklatás nemcsak gyermekkorúakat érint, hanem az egészen kiskorúaktól a miniszterelnökig bezárólag szoktak elképesztő esetek előfordulni" - mondta Kósa Lajos, megjegyezve, hogy legutóbb épp "egy a Demokratikus Koalícióhoz (DK) köthető Facebook-csoport szólított fel a miniszterelnök meggyilkolására, ami egészen megdöbbentő és felháborító". A Fidesz frakcióvezetője felszólította a DK-t, hogy határolódjon el ettől a Facebook-csoporttól, az abban részt vevő DK-tagokat pedig zárják ki a pártból.

A kormánypárti politikust megkérdezték a záhonyi vesztegetési ügyről, amelyről úgy fogalmazott: "a magyar rendőrség munkája a korrupció tekintetében nagyon jelentősen javult", ez azonban nem jelenti azt, hogy a rendőrségi korrupció teljesen megszüntethető lenne, mert "amíg szabályok vannak és ember van, addig biztosan lesznek szabályokat elkerülők is".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.