Szándékos megtévesztés?

Megtévesztő alkoholsemlegesítő termékek-reklámok

A szakértők szerint megtévesztőek a gyors józanodást és a másnapossággal való leszámolást ígérő "alkoholsemlegesítő termékek" reklámozói - írja a Népszabadság.

2008.10.18 08:01Népszabadság Online

A szombati lapszámban az Országos Gyógyszerészeti Intézet szaklapjában megjelent tanulmányt idézik, amely szándékos megtévesztésről szól e termékek összetevőit, árát és hatását elemezve. A szakértők szerint nem zárható ki, hogy e termékek használatával kisebb mértékben csökkenthetők az alkoholfogyasztást követő kellemetlen - és szubjektív - tünetek, de ez bármilyen cukrozott itallal elérhető.

A legnagyobb veszélyt abban látják, hogy a szerek fogyasztói hamis biztonságérzetet adnak és alkoholfogyasztás utáni vezetésre buzdítanak. A Népszabadság megemlíti azt is, hogy Franciaországban a gazdasági miniszter nemrég pont ilyen indoklással vonta meg egy alkoholsemlegesítő termék forgalmazási engedélyét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.