8 év a fiatalkorúak börtönében

Elítélték a cellatársukat szexre kényszerítő férfiakat

Nyolc év, fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetésre, illetve tizenkét év fegyházra ítélte első fokon a Budapest Környéki Törvényszék kedden azt a két férfit, aki 2013 nyarán többször megverte és szexuális együttlétre kényszerítette fiatalkorú cellatársát a tököli börtönben.

2015.10.20 14:27MTI

A bűnügy elsőrendű vádlottja 17 éves, míg a másodrendű 21 éves volt, amikor másokkal együtt egy fiatalkorú cellatárssal, a későbbi sértettel összezárva töltötték előzetes letartóztatásukat a tököli börtönben. A három férfi között rossz viszony alakult ki, amelynek következményeként a vádlottak ököllel és más módon is, folyamatosan bántalmazták fiatalkorú zárkatársukat 2013 júniusában és júliusában. Nemcsak verték, hanem többfajta szexuális együttlétre is kényszerítették a megalázott kiskorút.

A 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt hozott keddi ítélet nem jogerős, mert a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.