Illegális bevándorlás

Öt eljárást kezdeményezett az ügyészség határzár tiltott átlépése miatt

Öt újabb migráns bíróság elé állítását kezdeményezte a Szegedi Járási Ügyészség határzár tiltott átlépésnek bűntette miatt szerdán.

2015.10.15 08:58MTI

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője közölte, a vádirat szerint a migránsok közül ketten Röszkénél, egy határsértő Ásotthalomnál, míg a többiek ismeretlen helyen érkeztek Magyarország területére. Négyen a már mások által megrongált határzáron keresztül, egy migráns a kerítésen átbújva, átmászva lépte át illegálisan a határt.

A vádlottak közül - akik valamennyien elismerték a bűncselekmény elkövetését - négy szír, egy pedig indiai állampolgárnak vallotta magát.

A migrációs válsághelyzet kihirdetése óta a Szegedi Járási Ügyészég összesen 492 elkövetővel szemben kezdeményezett gyorsított eljárást határzár tiltott átlépésének bűntette miatt - tudatta a csoportvezető ügyész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.