Illegális bevándorlás

Húsvágó bárddal támadtak a migránsokra

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki 2015 nyarán Győrben - ismeretlen társával - húsvágó bárddal felfegyverkezve kirabolt négy afgán állampolgárt.

2015.10.08 10:23Havariapress

A vádlott a győri vasútállomáson ajánlotta fel az afgán sértetteknek, hogy a Győrhöz közeli befogadó állomásra szállítja őket, majd a helyszínre hívta a társát. A vasútállomásra érkező autóba beülő sértetteket azonban az elkövetők egy külterületi erdős részre vitték, ahol az autóból őket kiszállították.

Ezt követően a vádlott társa az egyik sértettet az autóhoz nyomta, fejéhez húsvágó bárdot szorított, míg a vádlott gázspraynek látszó tárgyat tartott a kezében, így kényszerítve a migránsokat értékeik átadására.

Az elkövetők két sértettől 248 ezer forintot, illetőleg 155 ezer forint értékben vettek el eurót, valamint értéktárgyakat, a másik két sértettől átvett tárgyak mennyisége és értéke ismeretlen. Miután az elkövetők távoztak a helyszínről a sértettek gyalog mentek vissza Győrbe feljelentést tenni.

A Győri Járási Ügyészség a 40 éves, előzetes letartóztatásban lévő terheltet négy rendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.