Roseburg

Oregoni lövöldözés: kikérdezte a vallásukról áldozatait a támadó

Arra, hogy milyen hitű hallgatókra lőtt rá a fegyveres, nem tért ki a tudósítás.

2015.10.02 07:22MTI
Forrás: Youtube

Egy szemtanú szerint kikérdezte a vallásukról áldozatait az a fegyveres, aki csütörtökön tucatnyi embert megölt és legkevesebb húszat megsebesített az Umpqua Városi Főiskolán az Oregon állambeli Roseburgben.

A 20 éves támadó tűzharcba keveredett a rendőrökkel és életét vesztette. Négy lőfegyvert találtak nála.

Egy 18 éves diáklány, Kortney Moore a Roseburg News-Review című helyi lapnak elmondta, hogy a támadó belőtt a tanterembe, majd padlóra fektetett mindenkit. Ezután felszólította az embereket, hogy álljanak fel és mondják el, milyen vallásúak és tüzet nyitott.

Arra, hogy milyen hitű hallgatókra lőtt rá a fegyveres, nem tért ki a tudósítás.

Az oregoni mészárlásról Lisa Monaco értesítette Barack Obama elnököt. Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője közölte, hogy a kormányzat továbbra is prioritásként kezeli a lakosságnak a fegyveres erőszaktól való megvédését.

Oregonban egyébként, több más demokrata vezetésű államhoz hasonlóan, a newtowni Sandy Hook iskolában 2012. december 14-i elkövetett ámokfutás után megszigorították a fegyverhez jutás feltételeit.

A háromezer hallgatót oktató Umpqua főiskolán egy műszakban csak egy biztonsági őr teljesít szolgálatot, fegyver nélkül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.