Illegális bevándorlás

Több ezer migráns lépett át Ausztriába Hegyeshalomnál vasárnap

A migránsok négy különvonattal érkeztek, amelyeken mintegy 1500-1800-an utaztak.

2015.09.27 21:05MTI

Több ezer migráns lépte át a magyar-osztrák határt Hegyeshalomnál, az 1-es főúti kishatárátkelőnél vasárnap estig - tájékoztatta a település független polgármestere az MTI-t.

Szőke László elmondta, hogy a migránsok négy különvonattal érkeztek, amelyeken mintegy 1500-1800-an utaztak.

Az első három vonat délelőtt fél 10-ig futott be, a negyedik pedig este hat órakor.

A migránsok rendőri biztosítás mellett gyalogoltak a hegyeshalmi vasútállomásról a magyar-osztrák határig.

A városvezető elmondta, hogy a határ magyar oldalán a Magyar Vöröskereszt, a Máltai Szeretetszolgálat, az Ökumenikus Segélyszervezet és több önkéntes is meleg ételt, teát, ruhákat és pokrócokat oszt a migránsoknak.

Az M1 aktuális csatorna tudósítóinak beszámolója szerint a magyar-horvát határon lévő Zákányba, illetve Beremendre vasárnap is több ezer migráns érkezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.