NMHH

Újabb fővárosi közösségi frekvenciát pályáztat meg a médiatanács

A testület elfogadta a Budapest 88,8 MHz-es hullámsávra kiírandó pályázat tervezetét,

2015.09.25 13:05MTI

Újabb közösségi célú fővárosi rádiófrekvenciát pályáztat meg a médiatanács - áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben.

Mint írták, a testület elfogadta a Budapest 88,8 MHz-es hullámsávra kiírandó pályázat tervezetét, a felhívás szövege a www.mediatanacs.hu oldalon olvasható, és egy hónapon belül nyilvános meghallgatáson is véleményezhető.

Az indulóknak egyebek mellett vállalniuk kell, hogy a tervezett rádiós szolgáltatás napi műsoridejének legalább 30 százalékát kulturális programnak kell kitöltenie, és a heti adásidő legalább 40 százalékában szöveges műsornak kell elhangzania.

Jelezték azt is: a testület tudomásul vette a piliscsabai helyi kisközösségi Zöld Hullám Rádiót működtető Piliscsabáért Egyesült bejelentését arról, hogy a médiaszolgáltatást augusztus 31. napjával megszünteti hatósági szerződése alapján.

Jelezték azt is: mivel a kiskunfélegyházi Trió TV szolgáltatója idén februártól nem működtette szolgáltatását, a médiatanács felmondta a Trió-Média-Kiskunfélegyháza Kft.-vel kötött hatósági szerződést, amely nem engedi a szolgáltatás 14 napnál hosszabb szüneteltetését. Ugyanakkor a testület - az idei év első öt hónapjára vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettség késedelmes teljesítése miatt 150 ezer forint bírságot szabott ki a médiaszolgáltatóra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.