Illegális bevándorlás

KKM: nem lesz állandó határvédelmi infrastruktúra a magyar-szlovén határon

Magyarország nem fog állandó jellegű határvédelmi infrastruktúrát építeni a magyar-szlovén határon.

2015.09.24 21:36MTI

A külgazdasági és külügyminiszter telefonon konzultált szlovén kollégájával, Karl Erjaveccel, és tájékoztatta, hogy Magyarország nem épít állandó jellegű határvédelmi infrastruktúrát a magyar-szlovén határon - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, Szijjártó Péter arról beszélt szlovén kollégájával, hogy a két ország belügyminiszterei előzetesen konzultáltak a szükséges lépésekről abban az esetben, ha a bevándorlókat Horvátország Szlovénia felé szállítja tovább. Ennek jegyében zajlanak előkészítő földmunkálatok a magyar-szlovén határon.

Szijjártó Péter kijelentette: Magyarország nem fog állandó jellegű határvédelmi infrastruktúrát építeni a magyar-szlovén határon.

Ha a fejlemények indokolják, hogy átmeneti, ideiglenes, fizikai határvédelemre lesz szükség, akkor annak létesítése kizárólag a szlovén féllel való előzetes egyeztetést követően kezdődhet meg - áll a tárca közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.