Illegális bevándorlás

Több mint 30 ezer alkalommal segített az Ökumenikus Segélyszervezet

Több mint harmincezer alkalommal nyújtott humanitárius segítséget menedékkérőknek az Ökumenikus Segélyszervezet szeptember 15-e óta.

2015.09.24 17:11MTI

Az Ökumenikus Segélyszervezet korábban Röszkén dolgozó mobil csapatai a szerbiai határzár létrejöttét követően szeptember 15-19. között a szerb oldalon, Horgoson, Magyarkanizsán, majd Bezdanban dolgoztak; tartós élelmiszert, gyümölcsöt, ásványvizet osztottak a migránsoknak. A szervezet a határzárat követő napokban a szerbiai helyszíneken mintegy 4000 alkalommal nyújtott kézzelfogható segítséget, illetve arab nyelvű tolmácsai tájékoztatással is segítették az arra rászorulókat - olvasható a közleményben.

A migrációs hullám útvonalát követve az Ökumenikus Segélyszervezet szeptember 18-án állította fel a horvát határnál fekvő Beremenden újabb logisztikai bázisát, illetve ezzel párhuzamosan fokozatosan Barcsra és Hegyeshalomra is kiterjesztette munkáját. A migránsokat ezeken a helyszíneken is tartós élelmiszerrel, gyümölccsel és ásványvízzel, illetve higiéniás csomagokkal, takarókkal és ruhaneműkkel segítik, különös figyelmet fordítva a nőkre és a gyermekekre.

Mivel a buszok, illetve vonatok sok esetben éjjel érkeznek, ezért a 30 főből - munkatársakból, önkéntesekből, illetve tolmácsokból - álló mobilcsapatok gyakran hajnalig dolgoznak, nem ritkán több alkalommal is ellátva a hosszabb ideig várakozókat - írták.

Hozzátették: az Ökumenikus Segélyszervezet a segélyáruk beszerzését, a logisztikai és humánerőforrás-költségeket egyrészt az Emberi Erőforrások Minisztériuma által nyújtott, 66,5 millió forintos rendkívüli támogatásból, másrészt az ACT Alliance genfi székhelyű nemzetközi szervezet tagjaként a partnerszervezetek felajánlásaiból végzi.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a rendkívüli segélyprogram működtetésére adománygyűjtést is indított. A 1353-as adományvonal hívásával vagy SMS-küldéssel 250 forinttal lehet támogatni a szervezetet, valamint a www.segelyszervezet.hu honlapon keresztül online adományozással is lehet csatlakozni a programhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.