30 százalékkal nőtt a férőhelyek száma

A kormány négy év alatt 28 milliárddal támogatta a bölcsődeépítéseket

A kormány az elmúlt négy évben 28 milliárd forinttal támogatta a bölcsődeépítéseket, ennek következtében csak a dél-alföldi régióban 30 százalékkal nőtt a férőhelyek száma.

2015.09.23 13:37MTI

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán Kecskeméten, a Mercedes-Benz gyár óvodájának és bölcsődéjének átadásán hangsúlyozta, megteremtették a munkavállalás és a gyermeknevelés együttes feltételeit a gyed extrának köszönhetően 2014-ben, ez kiegészült azzal, hogy egy komoly óvoda- és bölcsődeépítési programot kezdett a kormány.

Az államtitkár úgy fogalmazott: a kormány nem tud mindent egyedül megoldani, ehhez kell az önkormányzat, kell egy város elköteleződése, felelős gondolkodása, és kellenek olyan vállalatok is, ahol emberként tekintenek a munkavállalóra, és nézik azt is, hogy a munkavállalónak családja is van.

Novák Katalin reményét fejezte ki, hogy újabb vállalati bölcsődéket és óvodákat tudnak átadni, amelyek építéséhez a kormány támogatást fog nyújtani.

Thomas Geier gyárigazgató elmondta, hogy a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. felelős vállalatként szeretne aktív szerepet vállalni a régió életében.

Megfogalmazása szerint "bezárult egy kör", hiszen a születéstől kezdve az óvodás- és iskoláskoron keresztül a duális képzést megvalósító főiskolai képzésig, majd a gyárban történő munkavállalásig teljes életpályát biztosít a Mercedes-Benz Kecskeméten. Közölte, hogy ettől az évtől a Mercedes-Benz általános iskolája kitárta a kapuit a magyar gyermekek előtt is.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP), Kecskemét polgármestere emlékeztetett a Mercedes-Benz jelmondatára - Legjobbat vagy semmit! -, hozzátéve, hogy a közös óvoda- és bölcsődeépítéssel a legjobbat mutatja meg a beruházás a kormány, a gyár és Kecskemét összefogásával.

Kiemelte, hogy a városban százezer lakosra vonatkoztatva a gazdasági válság idején is a legtöbb gyerek született.

Kecskemét 31 óvodájában több mint 3600 gyermek kezdte meg szeptember 1-jén a nevelési évet - fűzte hozzá.

A polgármester utalt Thomas Geier szavaira, hozzátéve, hogy a kör teljes lesz, de a minőségi javítás nem fejeződik be, mert a most kezdő főiskolások már egyetemi diplomával fejezhetik be tanulmányaikat.

A Széchenyi 2020 Program keretében készült el a Mercedes-Benz gyár óvodája, mintegy 250 millió forintos támogatással és a vállalat azonos mértékű beruházásából. A "Csillag" Bölcsőde és Óvoda 28 gyermek bölcsődei és 40 további gyermek óvodai ellátását teszi lehetővé. A bölcsőde-óvoda komplexum a gyár 440 hektáros kecskeméti telephelyének határvonalán belül, csaknem 4000 négyzetméteres, saját tulajdonú területen épült fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.