Együtt

Tűrhetetlen, hogy nincs egészségügyi államtitkár?

Miközben "a kormányzat három napja megfeszítve dolgozik azon, hogy Rogán Antalnak minisztériumot csináljon".

2015.09.23 11:56MTI
Forrás: Youtube

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja azt követeli, hogy nevezzenek ki egy valódi politikai támogatottsággal bíró egészségügyi államtitkárt - mondta szerdán a párt egészségpolitikusa.

Komáromi Zoltán bírálta, hogy lassan négy hete - Zombor Gábor távozása óta - nincs egészségügyért felelős államtitkár, miközben "a kormányzat három napja megfeszítve dolgozik azon, hogy Rogán Antalnak minisztériumot csináljon".

Azt mondta, az új államtitkár - ha lenne megfelelő politikai súlya - el tudná kezdeni azokat az évek óta halogatott intézkedéseket, amelyek megállítanák az egészségügy folyamatos "süllyedését".

Az Együtt elnökségi tagja szerint a problémák napi szinten okoznak gondot, a betegek "már addig sem tudnak eljutni, hogy megállapítsák, mi a bajuk". A háziorvosoknak hetekbe telik, mire el tudják juttatni a betegeiket a szakorvosokhoz, ha viszont a beteg ezt megunja, és elmegy egy sürgősségi osztályra, akkor 20-30-szor annyiba kerül a diagnózis felállítása vagy az ellátás, mintha azt az alapellátás vagy a járóbeteg-ellátás keretein belül végeznék el - tette hozzá Komáromi Zoltán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.