Illegális bevándorlók, Palkovics

Egyetemisták is segítenek a humanitárius munkában

A hallgatók közt olyan külföldiek is segítettek, akik a bevándorlók kultúráját, nyelvét is ismerik.

2015.09.23 08:41MTI
Forrás: Youtube

Egyetemisták is részt vesznek az illegális bevándorlókat segítő humanitárius munkában - mondta Palkovics László felsőoktatási államtitkár az M1 aktuális csatornának szerdán.

Az elmúlt hetekben a Szegedi Tudományegyetem klinikáin látták el a betegeket, a hallgatók közt olyan külföldiek is segítettek, akik a bevándorlók kultúráját, nyelvét is ismerik - közölte.

Felidézte: a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája egy hete ajánlotta fel, hogy egyetemistákból álló szakcsoportok vennének részt a humanitárius munkában, ennek szervezése meg is kezdődött.

A tudományegyetemek bevonásának hosszabb távú hatása is van: a bevándorlás problémakörének kutatását is elősegíti - Palkovics László.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.