Illegális bevándorlás, Együtt

"A kerítést meg lehet kerülni, ráadásul azzal önmagunkat zárjuk körbe"

Sem a műszaki, sem a jogi határzár nem működik?

2015.09.22 11:19MTI

Sem a műszaki, sem a jogi határzár nem működik - mondta Szabó Szabolcs, az Együtt - a Korszakváltók Pártja politikusa keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

A független képviselő úgy fogalmazott: a kerítést meg lehet kerülni, ráadásul azzal önmagunkat zárjuk körbe. A határokat meg kell védeni, de ennek során a jogszabályokat be kell tartani - jelentette ki. Hangsúlyozta: a honvédség egészen eddig törvényi felhatalmazás nélkül vett részt a határőrizetben.

A politikus "bornírtnak" és értelmetlennek nevezte a kedden elfogadott országgyűlési határozati javaslatot, amelyik "az unió fenékbe billentéséről szólt".

Saját javaslataikat sorolva azt mondta, humánus, emberséges módon kell bánni a menekültekkel, megfelelő határőrizeti szerveket kell felállítani, megfelelően tájékoztatni kell a lakosságot, arányosan kell szétosztani az EU területére érkező menekülteket, az uniónak és Magyarországnak pedig át kell gondolnia a bevándorlási politikáját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.