Illegális bevándorlás

Zalában is épül drótakadály a horvát határon

Ezt az indokolja, hogy a horvát kormány közlése szerint életbe léptethetik a "C-tervet", ami azzal jár, hogy az illegális bevándorlókat már nem a határátkelőkre szállítva, hanem a zöldhatáron keresztül is útnak indíthatják Magyarország felé.

2015.09.21 17:07MTI

Zala megyében, a magyar-horvát határszakaszon is előkészítik drótakadály telepítését, bár a Mura folyó mint határ jelentős hosszúságban természetes védelmet is ad a migránsok ellen - mondta el a Zala megyei kormánymegbízott hétfőn az MTI-nek.

Rigó Csaba közölte: az előkészületek megkezdődtek ahhoz, hogy a Horvátországgal szomszédos zalai határszakaszon is lerakják a gyorstelepítésű drótakadályt. Ezt az indokolja, hogy a horvát kormány közlése szerint életbe léptethetik a "C-tervet", ami azzal jár, hogy az illegális bevándorlókat már nem a határátkelőkre szállítva, hanem a zöldhatáron keresztül is útnak indíthatják Magyarország felé.

Zalában 42 kilométer hosszú a magyar-horvát határ, ebből 24 kilométert maga a Mura folyó ad ki, a fennmaradó 18 kilométer pedig a folyóparthoz közeli területeket jelenti. A Mura kiszámíthatatlanul sodró folyó, ezért ez egyfajta természetes akadály.

A kormánymegbízott megerősítette azokat a helyszíni tapasztalatokat, amelyek szerint az elmúlt napokban erősödött a katonai jelenlét a zalai határvidéken. Hozzátette, hogy a katonák a rendőrségi munkát segítik, ezért a megye több pontján is felbukkanhatnak a honvédségi konvojok.

Letenyén - ahol vasárnap reggeltől hétfő délutánig alig néhány illegális bevándorló érkezett Horvátország felől - most már helikopterrel és honvédségi drónnal a levegőből is felügyelik a horvát határszakaszt - jelezte Rigó Csaba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.