Illegális bevándorlás

A lakosság 84 százaléka szerint nem rasszista az, aki elutasítja a bevándorlók befogadását

A felnőtt magyar lakosság 84 százaléka utasítja el azt az állítást, hogy aki ellenzi a bevándorlók befogadását, az rasszista lenne, a megkérdezettek mindössze 13 százaléka ért ezzel egyet.

2015.09.21 11:04MTI

Ez derült ki a 888.hu portál megbízásából készült közvélemény-kutatásból.

Az országos, reprezentatív, szeptember 10-15. között készült felmérés eredményei szerint a magukat baloldali választóként azonosítók 73 százaléka utasítja el az állítást, a centrumszavazók körében ugyanez 81 százalék, a jobboldalon pedig 91 százalék.

A magyarok 71 százaléka a Szíriából, Irakból érkező menekülteket (tehát nem csak az illegális bevándorlókat) sem fogadná be. A baloldaliak esetében az elutasítás 55 százalék, középen 67 százalék, a politikai jobboldalon pedig 87 százalék - olvasható a 888.hu portálon megjelent közvélemény-kutatásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.