Illegális bevándorlás

Befogadóállomást nyitottak a rédicsi határátkelőnél

Közvetlenül a 86-os főút magyar-szlovén határátkelője mellett nyitották meg a szlovén hatóságok az ideiglenes befogadóállomást a migránsoknak, öt busszal érkezett oda az illegális bevándorlók első csoportja vasárnap.

2015.09.20 12:34MTI
MTI Varga György

A Muravidéki Magyar Rádió közlése szerint szombaton 17 óra után öt autóbusszal mintegy 250 migránst szállítottak a szlovén hatóságok a Rédics-Hosszúfalu (Dolga vas) átkelőhelynél, pár lépésre a magyar határtól kialakított ideiglenes befogadóállomásra. A buszok a horvát-szlovén határról, a Zágrábtól északra lévő átkelőhelyekről vitték az embereket a magyar-szlovén határra, a külföldiek innen Ausztria felé akarták folytatni útjukat.A szlovén hatóságok éjszaka még további 250 ember fogadására készültek, ezért a közeli Lendván, egy régi iparterületen is kialakítottak egy másik befogadóhelyet. Mindkét ponton polgári védelmi egységek és karitatív szervezetek segítségével sátrakat állítottak fel, illetve ételt, italt és tisztálkodási lehetőséget biztosítottak a migránsoknak.

Az MTI a helyszínről vasárnap úgy értesült: éjszaka kiürült a határ melletti gyűjtőpont, Lendván pedig délelőtt mintegy százan tartózkodtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.