Megérkeztek a szakértői vélemények

Októberben ismét bíróság elé állhat Biszku Béla

Megérkeztek a Fővárosi Törvényszékre a Biszku Béla egykori belügyminiszter büntetőperével kapcsolatos szakértői vélemények, így október 2-án tárgyalást lehet tartani az ügyben.

2015.09.19 09:22MTI

Biszku Bélát a Fővárosi Törvényszék felbujtóként elkövetett háborús bűntettért ítélte el: a vád szerint a politikus az 1956-os forradalom leverése után részt vett a karhatalom irányításában, és felelőssége megállapítható a Nyugati téri, valamint a salgótarjáni sortüzekben is.

Az elsőfokú bíróság felhívására a szeptember 15-i határidőig 377 oldalnyi elemzés készült a történelmi összefüggésekről, de két orvos szakértő is benyújtott tanulmányt Biszku Béla egészségi állapotáról, illetve az ügy sértettjeinek sérüléseiről - írja szombati számában a Magyar Idők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.