Illegális bevándorlás

Nincs torlódás a magyar-szlovén határátkelőkön

Péntek délben Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál is zökkenőmentesen haladt a járműforgalom a magyar-szlovén határátkelőkön, ahol szúrópróbaszerű ellenőrzéseket végeznek a szlovén hatóságok.

2015.09.18 13:36MTI

Az MTI tudósítójának helyszíni tapasztalatai szerint a Rédics-Hosszúfalu (Dolga vas) közúti átkelőnél mindössze néhány szlovén rendőr figyelte a Szlovéniába tartó forgalmat, és csak szúrópróbaszerűen állítottak meg ellenőrzésre egy-egy járművet. Torlódás egyáltalán nem alakult ki, várakozó autók sem voltak a határátkelő egyik oldalán sem.

Hasonlóan gyors az átkelés az M70-es autóút Tornyiszentmiklós-Pince határátlépési pontján, ahol csütörtök óta a szlovén hatóságok valamennyi járművet kiterelnek a határvonal közelében lévő benzinkútra. Itt szintén gyors ellenőrzéseket végeznek csak, ezért szinte várakoznia sem kell a teher- vagy személyautóknak.

Az innen mindössze néhány száz méterre lévő régi, közúti határátkelőhelyen ugyancsak a szlovén rendőrök állítják meg rövid időre a Magyarországról kilépő autókat, de legfeljebb gyors átvizsgálás után át is engedik a járműveket, várakozni egyáltalán nem kell.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság péntek délelőtt még azt közölte a rendőrség honlapján, hogy Tornyiszentmiklósnál a reggeli órákra mintegy három kilométeres autósor alakult ki az M70-es autóúton Szlovénia irányába, és a járművezetőknek mintegy két órát kellett várakoznia az átlépésre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.