Illegális bevándorlás

Alig néhány száz migráns maradt Horgosnál

Egy néhány tucat migránsból álló csoport viszont továbbra is ülősztrájkot tart a régi határátkelő bejáratánál. Angol feliratú táblákat tartanak fel, amelyeken ehhez hasonló szövegek olvashatók: "Ez Európa szégyene".

2015.09.18 11:55MTI
MTI Fotó: Sóki Tamás

Péntek délelőttre 150-200-ra apadt a migránsok száma a magyar-szerb határ szerb oldalán a röszke-horgosi határátkelők közelében - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Ugyanakkor egy néhány tucat migránsból álló csoport továbbra is ülősztrájkot tart a Röszke 2-es, vagyis a régi határátkelő bejáratánál. Angol feliratú táblákat tartanak fel, amelyeken ehhez hasonló szövegek olvashatók: "Ez Európa szégyene"; "Mi étel és ital nélkül is itt maradunk".

Miközben csütörtökön még sátrak borították az M5-ös autópályának a szerb és a magyar határpont közötti határcsíkját, péntekre eltűnt onnan a tábor, így várhatóan hamarosan újraindulhat a forgalom az autópályán található határátkelőhelyen.

A röszkei átkelő szerb oldalán kitartó migránsok az MTI tudósítójának azt mondták: ők is csupán arra várnak, hogy buszokkal elszállítsák őket Horvátország felé.

A sztráda mellett a magyar hatóságok által kialakított úgynevezett belépési pontnál, ahol a migránsok beadhatják a menekültkérelmüket, pénteken nem várakozott senki bebocsátásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.