Illegális bevándorlás

Bős felbőszül: megérkezett a Traiskirchenből áthelyezett migránsok első csoportja

Megérkezett az ausztriai Traiskirchenből a szlovákiai Bősön újranyitott menekülttáborba csütörtök délután azoknak a migránsoknak az első csoportja, akiknek ideiglenes elhelyezéséről még júliusban írt alá megállapodást a szlovák és az osztrák belügyminiszter.

2015.09.17 17:36MTI

A bősiek körében komoly ellenérzéseket kiváltó megállapodás szerint ideiglenesen 500 migránst helyeznek el a csallóközi faluban, amelynek lakói egy augusztusban megrendezett népszavazáson elsöprő arányban utasították el a helyi menekülttábor újranyitását. Az eredeti tervek szerint az áttelepítendő migránsok első csoportjának már augusztusban meg kellett volna érkeznie Bősre, ám erre többszöri halasztás után csak most történt meg.

A csütörtökön délután Bősre érkezett migránsok első csoportját 18 szíriai férfi alkotta. Bősön tucatnyi rendőr és újságírók egy csoportja várta őket, a helyi lakosok közül azonban senkit nem lehetett látni az újranyitott menekülttábor környékén.

Robert Kalinák szlovák belügyminiszter a migránsok első csoportjának megérkezése után pozsonyi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a Bősre érkezett migránsok csak átmenetileg maradnak Szlovákiában, és Ausztriában már folyamatban van menekültkérelmük elbírálása.

Így nem valószínű, hogy bármiféle törvénysértést megkockáztatnának, így a nyitott intézményből való engedély nélküli távozást sem, mivel az szinte biztosan a kérelmük elutasítását hozná magával. Hozzátette: egyelőre nem lehet tudni pontosan, hány embert helyeznek majd el Bősön, az erről kötött megállapodás ugyanis csak a maximális létszámot rögzíti, ötszáz főben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.