Illegális bevándorlás

6 év letöltendőt kapott egy olasz embercsempész

A vád szerint, az olasz férfi az eljárás során ismeretlenül maradt társával megállapodott abban, hogy a 9 szír állampolgárt fejenként 500 euró körüli összeg ellenében gépkocsival - két államhatár jogellenes átlépésével - Ausztrián keresztül Németországba szállítja.

2015.09.17 09:47Havariapress

A külföldiek a további fuvar szervezését végző ismeretlen férfi, valamint a fuvart ténylegesen teljesítő vádlott személyét illetően már konkrét információkkal rendelkezve érkeztek Budapestre.

Az olasz férfi augusztus 19. napján a megbeszélt helyen és időben felvette az államhatár átlépésére jogosító okmányokkal nem rendelkező külföldieket és elindult velük a magyar-osztrák határ irányába.

A sofőrt és utasait azonban még a főváros XIV. kerületében rendőri intézkedés alá vonták, és az olasz férfit előállították.

A nyomozó hatóság által lefolytatott nyomozás eredményeként a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban - a két államhatár miatt - két rendbeli vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntette miatt bíróság elé állította.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként a Pesti Központi Kerületi Bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és ezért őt 6 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, valamint 6 évre kiutasította Magyarország területéről.

A bíróság emellett a bűncselekmény elkövetéséhez használt gépkocsit és GPS készüléket elkobozta, valamint rendelkezett a bűncselekménnyel összefüggésben a külföldiektől átvett mintegy 5 ezer euró készpénz vagyonelkobzásáról.

Az ítélet a fellebbezések miatt nem jogerős. A bíróság az eljáró ügyész indítványára a terhelt előzetes letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.