Illegális bevándorlás

Schmidt Mária: "betelepítési hullám" zajlik Európában

A Terror Háza Múzeum főigazgatója szerint az Európát sújtó illegális bevándorlás valójában "egy jól megtervezett és kivitelezett stratégia része".

2015.09.15 22:00MTI

A főigazgató az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorfolyamában beszélt a témában megjelent írásáról. Schmidt Mária közölte, azt nem tudja megmondani, kik indították el és kik irányítják a bevándorlókat, de a keddi események alátámasztják, hogy az érkező emberek "ki lettek képezve" arra, hogy ne adjanak ujjlenyomatot, ne regisztráljanak.

A Terror Háza Múzeum főigazgatója hangsúlyozta: akik tényleg menekülnek, azoknak segíteni kell. Ugyanakkor úgy véli, akik most úton vannak Európába "nem kopogtatnak, segítséget kérnek és megköszönik", hanem "agresszívek, követelőzőek", és nem tartják be a törvényeket, nem hajlandók elfogadni azt a feltételrendszert, amelyen belül Európa meg tudna birkózni ellátásukkal.

A főigazgató az ENSZ kimutatására hivatkozva azt mondta: döntő többségében "új telepesek" érkeznek: 70 százalékban fiatal férfiak, akik nem hajlandóak regisztrálni, a törvényeket elfogadni, a legkisebb ellenállásra agresszívvé válnak, semmi mást nem akarnak, mint Németországba menni.

Schmidt Mária kiemelte: nem tudni, ki küldte ezeket az embereket és milyen feladattal.

Jelenleg viszont azt látni, hogy minden, amit Európa felépített a második világháború után közös erőfeszítéssel, "az porlad szét a szemünk előtt" - fogalmazott a főigazgató.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.