Vasárnap

Négy településen lesz időközi önkormányzati választás

A Pest megyei Pilisvörösváron a roma települési önkormányzat önfeloszlatása miatt tartottak volna időközi választást, ám ez jelöltek hiányában elmarad.

2015.09.15 09:51MTI

Négy településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap: Budapest XIII. kerületében önkormányzati képviselőt, Kecskeméten, Miskolcon és Öcsödön települési nemzetiségi képviselőket választanak.

A főváros XIII. kerületében, a 10. számú egyéni választókerületben azért kell időközi választást tartani, mert júniusban elhunyt Bodorné Farkas Zsuzsánna, aki tavaly októberben az MSZP és a XIII. kerületi Lokálpatrióták Egyesülete támogatásában nyert mandátumot a körzetben.

Kecskeméten horvát települési nemzetiségi képviselőket választanak, Miskolcon görög települési nemzetiségi képviselőket, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Öcsödön pedig roma nemzetiségi képviselőket.

A Pest megyei Pilisvörösváron a roma települési önkormányzat önfeloszlatása miatt tartottak volna időközi választást, ám ez jelöltek hiányában elmarad, így a település roma nemzetiségi választópolgárai legközelebb csak a következő nemzetiségi választáskor, 2019-ben szavazhatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.