Illegális bevándorlás

Így tömik be a határzár rését

Az állomás egyik külső vágányán hétfő délután egy régi, bordó tehervagon állt, amely egyik végére a határzár építése során is használt horganyzottacél-oszlopokból készült keretet erősítettek.

2015.09.14 16:59MTI
MTI Kelemen Zoltán Gergely

Acélkeretre erősített hétsoros pengés dróttal ellátott tehervagonnal zárják majd le az ideiglenes biztonsági határzárat a Horgos-Szeged vasútvonal sínjeinél Röszkén, az átalakított vasúti jármű hétfő délutánra elkészült - tapasztalta a röszkei vasútállomáson az MTI tudósítója.

Az állomás egyik külső vágányán hétfő délután egy régi, bordó tehervagon állt, amely egyik végére a határzár építése során is használt horganyzottacél-oszlopokból készült keretet erősítettek. Az acélgerendákra hét sor - a gyorstelepítésű drótakadálynál és a határzár kerítéseinek tetején is használt - NATO-drót került.

Az elmúlt hetekben a sínek és a magyar-szerb határ metszéspontjánál, ahol a vasúti közlekedés miatt nem épült meg a határzár, naponta több ezer migráns érkezett. A Horgos és Röszke közötti vasúti közlekedést augusztus második felében leállították.

Korábban a MÁV szakemberei a helyszínen arról beszéltek, a határzár hiányzó részére vasúti kapu kerül, amelyet megnyithatnak a szerelvények előtt, ha újraindul a forgalom. Ezt a megoldást helyettesíti - feltehetően ideiglenesen - az átalakított tehervagon.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.