Illegális bevándorlás

Egy szakértő szerint az Európai Unió "feladta" Görögországot

A strasbourgi emberi jogi bíróság már 2009-ben megállapította, hogy "a menekültügyi eljárás a kínzás és az embertelen bánásmód tilalmába ütközően zajlik".

2015.09.09 09:06MTI
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Az Európai Unió "feladta" Görögországot, ez lehet a magyarázata annak, miért nem kéri rajta számon az ott belépő menekültek regisztrálását - mondta Orbán Balázs, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szerdán.

Hozzátette, Görögország menekültügyi rendszerében nagy problémák vannak, a strasbourgi emberi jogi bíróság már 2009-ben megállapította, hogy "a menekültügyi eljárás a kínzás és az embertelen bánásmód tilalmába ütközően zajlik".

Orbán Balázs a magyar helyzettel kapcsolatban elmondta, nemcsak azok a migránsok jelentenek problémát, akik nem hajlandóak regisztrálni, hanem azok is, akik együttműködnek, mert olyan sokan vannak, hogy a magyar menekültügyi rendszer csak nehezen tudja ellátni őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.