Értéknövelő lepusztulás?

Hajléktalanok ütöttek tanyát a kormánynegyednek szánt területen

Otthontalanok lepték el a kormányati negyednek szánt, egykori MÁV-épületeket - számol be a Magyar Nemzet helyszíni riportjában.

2008.10.14 09:14hirado, MNO

A polgári napilap megemlíti: a múlt héten Keller László, a Pénzügyminisztérium államtitkára még arról tájékoztatta a parlament költségvetési, pénzügyi és számviteli bizottságát, hogy a kormányzati negyednek szánt területtel az állam 10 millió forint nyereséget könyvelhet el, mondván, egy ingatlanbecsüs éppen ennyivel értékelte többre a telket annál, mint amennyiért a kormány megszerezte.

Keller László szerint a kormány a MÁV-tól 8,520 milliárd forintért vásárolta meg a kormányzati negyednek szánt telkeket, mindehhez később még 927 millió forint egyéb ráfordítás társult. A telkek értéke azóta az államtitkár állítása szerint egy független szakértő értékbecslése alapján 9,457 milliárd forintra nőtt, így az állam máris 10 millió forintot nyert a felfüggesztett beruházáson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.