Illegális bevándorlás

Elindult egy migránsokkal teli szerelvény a Keleti pályaudvarról

A szerelvényről korábban a bevándorlók úgy hitték, hogy eljutnak vele Nyugat-Európába, ezért tömegesen szálltak fel rá, a GYSEV-szerelvény azonban Sopronba tart. A vonatra sok rendőr is felszállt.

2015.09.03 11:42MTI
MTI Szigetváry Zsolt

Elindult egy migránsokkal teli szerelvény a Keleti pályaudvarról, Sopron felé - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója csütörtök délelőtt.

A szerelvényről korábban a bevándorlók úgy hitték, hogy eljutnak vele Nyugat-Európába, ezért tömegesen szálltak fel rá, a GYSEV-szerelvény azonban Sopronba tart. A vonatra sok rendőr is felszállt.

Az MTI tudósítójának beszámolója szerint a Keleti pályaudvar csarnokában egy másik peronon kisebb dulakodás alakult ki ,mintegy 20 migráns között, de a rendőrök másodpercek alatt helyreállították a rendet.

A migránsokat csütörtök reggel engedték be a budapesti Keleti pályaudvar csarnokába. Ezzel egy időben visszavonták a rendőröket, akik korábban lezárva tartották a főbejáratot és az oldalbejáratokat is ellenőrizték.

A csarnokban a 8. vágányon állt a GYSEV-szerelvény, amelynek elején egy olyan mozdony van, amelyen a matricázás magyarul és németül az 1989-es határnyitásra emlékezik, és német zászló is látszik rajta. A migránsok erre a szerelvényre szálltak fel és indultak el a pályaudvarról.

A kormány a budapesti német diplomaták segítségét kéri

A kormány arra kéri a budapesti német nagykövetség diplomatáit, hogy menjenek el a Keleti pályaudvarhoz és tájékoztassák az ott lévő illegális bevándorlókat Németország álláspontjáról.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a Keletinél kialakult helyzet okaként azt jelölte meg, hogy Németország több mint egy hete befogadást, korlátlan belépést és maradást ígért a szíriai menekülteknek, "meghívta őket a terített asztalhoz".

Értékelése szerint a német kormány kommunikációs hibák tömegét követte el, s ez az oka annak is, hogy vasárnap óta a bevándorlók egyre türelmetlenebbek és agresszívabbak, megtagadják az együttműködést a magyar hatóságokkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.