Az energiaipar helyzete ma nem olyan az stabil

Szanyi Tibor: a Robin Hood-adót is vissza kellene vonni

Hasonlóan a jövő évi adó- és járuléktörvényekhez, az energiacégekre vonatkozó 8 százalékos különadót is vissza kellene vonni - mondta Szanyi Tibor, az MSZP-frakció távhő munkacsoportjának vezetője.

2008.10.13 17:36MTI

A politikus szerint az adótörvények visszavonását ki kell terjeszteni a 2009-tól bevezetni tervezett adóra is. Kiemelte: magát a "távhőszolgáltatás versenyképesebbé tételéről" szóló törvényt meg kell menteni, mert az a fejlesztéssel és az árkontrollal kapcsolatban fontos előírásokat tartalmaz. Ha a kialakult helyzetben az képviseljük, hogy semmilyen, külföldön félreértésre okot adó adóműveletbe nem bocsátkozunk, akkor egy komplett szektorra kiterjedő, 8 százalékos különadó okafogyottá vált - tette hozzá.

Szerinte ráadásul az energiaipar helyzete ma nem olyan az stabil, mint a korábbi időkben. Az MTI kérdésére, hogy a Robin Hood-adó visszavonását követően jövőre mi fedezné az új távhőtámogatási rendszert, Szanyi Tibor azt mondta, hogy ez még nyitott kérdés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.