Illegális bevándorlás

Török, magyar, román embercsempészeket fogtak

Egy 37 éves csanyteleki férfi azért került őrizetbe, mert hétfőn reggel több piros lámpán is áthajtott, miközben három szír állampolgárral az autójában megpróbált elmenekülni.

2015.09.01 08:23MTI

Török és magyar embercsempészeket fogtak el a rendőrök Csongrád megyében - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője kedden.

Szenti Szabolcs közölte, egy török kamionos vasárnap délután jelentkezett belépésre a nagylaki átkelőn. A közös ellenőrzést végző magyar és román rendőrök kinyittatták a kamion rakterét, amiben hat iraki állampolgárt találtak. A török sofőrrel szemben a büntetőeljárást, embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt a román rendőrség folytatja le.

A szegedi rendőrök szombattól hétfőig 15 olyan magyar állampolgár ellen kezdeményezett büntetőeljárást jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt, akik az államhatár térségéből a fővárosba akartak összesen 58 szír határsértőt szállítani. A sofőrök fejenként 200-300 eurót (63-94 ezer forintot) kértek a fuvarért - közölte az őrnagy.

Két embert őrizetbe is vettek a szegedi nyomozók. Egyiküket azért, mert már több alkalommal indult ellene eljárás ilyen bűncselekmény miatt. Egy 37 éves csanyteleki férfi pedig azért került őrizetbe, mert hétfőn reggel több piros lámpán is áthajtott, miközben három szír állampolgárral az autójában megpróbált elmenekülni az őt megállítani akaró rendőrök elől Szegeden. Végül kiugrott a kormány mögül, elfutott, de a rendőrök utolérték, és elfogták - tudatta a szóvivő.

Elfogtak a rendőrök egy 26 éves román férfit is, aki fejenként 250 euróért (78 500 forintért) akart Németországba szállítani hat szír állampolgárt - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a www.police.hu oldalon kedd reggel.

Mint írták, a rendőrök az M7-es autópálya főváros felé vezető oldalán, a 27-es kilométerszelvénynél ellenőrizték a 26 éves román férfi magyar rendszámú gépkocsiját, amivel a Magyarország területén jogszerű tartózkodási engedéllyel nem rendelkező szír állampolgárokat szállította.

A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte. A rendőrök előállították az érdi rendőrkapitányságra, és embercsempészés miatt indítottak eljárást vele szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.