Illegális bevándorlás

Kiemelt figyelmet kap a földikutya a déli határzár építésekor

Az ügyben folyamatos a kapcsolattartás a Földművelésügyi Minisztérium (FM) természetvédelemért felelős szakemberei valamint a belügyi és a honvédelmi tárca munkatársai között.

2015.08.19 11:18MTI
transindex.ro

A Földművelésügyi Minisztérium kezdeményezésére a földikutya élőhelyet érintő szakaszon - a régészeti leleteket érintő területekhez hasonlóan - olyan technológiával építik majd a déli határszakaszra tervezett kerítést, amely nem jár földmunkával, jelentős talajbolygatással, a készülő kerítésnek nem lesz a talajfelszín alatti része, valamint minimális a rögzítő cövekek száma is - olvasható a közleményben.

Ezeken a szakaszokon az új földút sem közvetlenül a kerítés mellett készül, így a terület további terhelése, zavarása is minimális lesz - tették hozzá.

Kiemelték: az állatok aktivitása most alacsony, a talaj mélyebb rétegeiben tartózkodnak, a területen folyó munkák ezért sem zavarhatják őket.

A tárca közleményében arról is beszámolt, hogy a természetvédelmi szakemberek célja a földikutya jelenlegi élőhelyének megóvása, fenntartása és csak vészforgatókönyvként szerepelhet az állomány áttelepítése, amelyre a jelenlegi időszak egyébként sem alkalmas.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őrszolgálata a helyszínen felügyeli a védett értékeket érintő tevékenységeket - fűzték hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.