Képek!

Az állami földek eladása ellen tiltakozott az Élőlánc Magyarországért - esőben

Az állami földek eladása ellen szervezett tiltakozó akciót az Élőlánc Magyarországért ökopárt hétfőn Budapesten, a Kossuth téren.

2015.08.18 10:48MTI
Ács Sándorné, az Élőlánc Magyarországért ökopárt elnökségi tagja beszédet mond - MTI Fotó: Kovács Tamás

Ács Sándorné, az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja a mintegy kéttucatnyi érdeklődő előtt azt mondta: az a reménytelen és lehetetlen helyzet alakult ki Magyarországon, hogy a kormány keddi ülésén - "titokban, zárt irodákban, a kommunikáció ördögi eszközével fedve" - dönthet a nemzeti vagyon stratégiailag nélkülözhetetlen részét alkotó 500-1000 milliárd értékű földvagyon kedvező feltételekkel való, "kvázi ingyenes" privatizációjáról.

A párt nevében közzétett kiáltványt felolvasva kijelentette: a magyar állampolgárok a magyar állami földek tulajdonosaiként kinyilvánítják, hogy az állami földek eladásához nem járulnak hozzá.

Hozzátette: követelik, hogy a 2011 októbere óta zajló színlelt és törvényellenes "álpályázati" rendszer úgynevezett nyerteseivel megkötött szerződéseket semmisítsék meg.

MTI Fotó: Kovács Tamás

Ángyán József volt parlamenti képviselő (k) beszél az Élőlánc Magyarországért ökopártnak az állami földek eladása ellen szervezett tiltakozó akcióján Budapesten, a V. kerületi Kossuth Lajos téren 2015. augusztus 17-én. Mellette Ács Sándorné (b4) és Ertsey Attila (b3), az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagjai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.