Oktatás

Balog Zoltán: valóban új köznevelési rendszer jött létre

Az elmúlt években valóban új köznevelési rendszert hoztak létre az oktatás szervezésének szintjén is, mondta az államtitkár.

2015.08.17 14:51MTI

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfői sajtótájékoztatóján oktatással kapcsolatos kérdésekről beszélve kiemelte: megerősített, egyértelmű feladatkörrel rendelkező háttérintézményi rendszerre van szükség, ennek pedig kulcsszereplője az Oktatási Hivatal (OH). Ezért Maruzsa Zoltán felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár a következő egy évben miniszteri biztosként és az OH megbízott vezetőjeként irányítja a háttérintézmények fejlesztését - közölte Balog Zoltán. Hozzátette: addig nem is töltik be a helyettes államtitkár posztját.

Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) folyamatosan egyenlíti ki tartozásait, a tankönyvek kiszállítása pedig az ütemtervnek megfelelően halad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.