ivóvíz

A vízdíj elengedését kéri a korlátozás miatt Barcs polgármestere

A vízdíj elengedését kéri a hatóságoktól Barcs polgármestere a 17 napig tartó vízkorlátozásra tekintettel - közölte a dél-somogyi város önkormányzata az MTI-vel hétfőn.

2015.08.17 13:42MTI

Karvalics Ottó (Fidesz-KDNP) a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz írt levelében hangsúlyozza: csak Barcs esetében 12 ezer ember maradt egészséges vezetékes víz nélkül július 29-től augusztus 14-ig, miután a közegészségügyi hatóság bakteriális fertőzés miatt korlátozást rendelt el.

A polgármester hasonló kérést fogalmazott meg a Barcshoz tartozó két másik településrész, Drávaszentes és Somogytarnóca esetében is, ahol - mint írta - még hétfőn is érvényben van a korlátozás, így a vezetékes vizet csak 15 perces forralást követően használhatják az ott élők.

A Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. pénteken tudatta az MTI-vel, hogy Barcson aznap, a 340 vízbekötéssel érintett két másik településen pedig hétfőtől lehet ismét vezetékes vizet fogyasztani, addig tartálykocsikkal szállítják az ivóvizet a településekre.

A szolgáltató közölte azt is, hogy megvizsgálják annak lehetőségét, hogy érvényesíthető-e jóváírás az árhatóság által megállapított díjakból a vízkorlátozás idejére.

A DRV Zrt. korábbi tájékoztatása szerint a szolgáltató a közegészségügyi hatósággal egyeztetve a legkisebb közegészségügyi kockázatot megelőzve döntött a szükségvízellátás elrendelése mellett.

Közleményükben azt írták, hogy a vízminőség helyreállítása érdekében átmosták, fertőtlenítették a hálózatot, a vízkorlátozás idején tartálykocsikkal biztosítottak az ivóvizet a három településen.

Az ivóvíz baktériumos fertőzöttségről elsőként beszámoló Barcsmédiának Varga Tibor, a Nagyatádi Járási Hivatal közegészségügyi felügyelője elmondta: a vízben talált baktériumok bélgyulladást, hasmenést tudnak okozni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.