Illegális bevándorlás

Előzetesben egy szerb embercsempész

A hétvégén előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság egy szerb állampolgárt, aki 29 migránst akart Ausztriába szállítani.

2015.08.17 10:39MTI

A megalapozott gyanú szerint a szerb férfi elvállalta, hogy ezer euróért mások által Szerbiából Magyarországra átcsempészett migránsokat a szerb-magyar határ közeléből Ausztriába szállítja kisbusszal.

Augusztus 14-én éjjel egy óra körül belépett Röszkénél Magyarországra, megvette az ausztriai utazáshoz szükséges valamennyi matricát, és leparkolt a megbeszélt helyen.

Rövid idő elteltével a gépkocsiba felvett 17 szíriai és 12 iraki állampolgárt, és elindult, de eltévedt, az autópályán Budapest helyett Röszke felé hajtott. A határátkelőhelyen a gyanúsítottat és járművét ellenőrizték, majd őt és az utasait is előállították.

Vagyoni haszonszerzés végett az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárás a gyanúsított ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.