Szavaztak

Régi-új polgármester Magyarkeresztúron

Magyarkeresztúron azért kellett időközi választást tartani, mert a község képviselőtestülete májusban kimondta feloszlását.

2015.08.16 23:51MTI

A függetlenként induló Németh Erzsébetet, a Győr-Moson-Sopron megyei Magyarkeresztúr eddigi polgármesterét választották újra a község vezetőjévé a faluban megrendezett vasárnapi időközi önkormányzati választáson - tájékoztatta az MTI-t a helyi választási iroda vezetője.

Magyarkeresztúron azért kellett időközi választást tartani, mert a község képviselőtestülete májusban kimondta feloszlását, miután három képviselő nem tudott együtt dolgozni a tavaly októberben megválasztott településvezetővel, Németh Erzsébettel.

Szele Balázs, aki a település jegyzője is egyben közölte, hogy a 411 választásra jogosult polgár közül 225 adta le szavazatát, ami 54,7 százalékos részvételi arányt jelent.

Németh Erzsébet 112 voksot kapott, ami 49,7 százalékos eredményt jelent. Kihívójára, a szintén függetlenként induló Foki Tiborra 97-en szavaztak, ami a szavazatok 43,1 százaléka.

Ugyanakkor 16 szavazat érvénytelennek bizonyult - mondta az irodavezető.

Az időközi önkormányzati voksoláson megválasztották a község négy képviselőjét: ketten tagjai voltak az előző testületnek is. A posztokért 12 független jelölt indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.