Tuzson Bence nyilatkozat

Quaestor - A bankok okozták a bizonytalan helyzetet

A törvényalkotó mindent megtett annak érdekében, hogy az emberek megkapják a kártalanításukat, a bizonytalan helyzetet a bankok idézték elő azzal, hogy az Alkotmánybírósághoz fordultak.

2015.08.13 15:20MTI

A Fidesz és a kormány mindent megtett, hogy a Quaestor-károsultak megkapják kártalanításukat, a bizonytalan helyzetet a bankok idézték elő azzal, hogy az Alkotmánybírósághoz fordultak - mondta a Fidesz frakció-szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Tuzson Bence arra a felvetésre, hogy van-e a törvényalkotónak felelőssége a kialakult helyzetben, azt mondta: ők mindent megtettek annak érdekében, hogy az emberek megkapják a kártalanításukat, a bizonytalan helyzetet a bankok idézték elő azzal, hogy az Alkotmánybírósághoz fordultak. Mivel a bankoknak, a bankrendszernek és a brókercégeknek általánosságban felelősségük van ennek a helyzetnek a kialakulásában, - bár a jogukkal éltek - nem volt ildomos az Alkotmánybírósághoz fordulniuk - jelentette ki.

A Fidesz és a kormány azt szeretné, ha az eredeti terveknek megfelelően lehetőleg mindenkit kártalanítsanak ebben az ügyben. Jó volna, ha az Alkotmánybíróság mielőbb döntene, és nem gördülne akadály a kifizetések törvényesen teljesülése elé - mondta a frakciószóvivő.

A Quaestor-károsultak csoportja szerdán közleményben tiltakozott a kártalanítás eddigi menete és a hivatalos tájékoztatás miatt. Közleményükben azt írták, hogy a Befektető-védelmi Alap által működtetett QKKA (Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja) nem tartja be a törvényt. A kötvények kárrendezésére vonatkozó Quaestor-törvény jelenleg is hatályos, miután a törvény felfüggesztésére a magyar jogrendszerben kizárólag az Alkotmánybíróság jogosult, amely ezt a "mai napig nem tette meg, mert senki nem is kérte". Így a QKKA egy hatályos törvényt nem tart be - fogalmaztak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.