Meggondolták magukat

Visszavonták az eljárást a fekete ruhában tiltakozó ápoló ellen

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke jelentette be, hogy visszavonták a Sándor Mária ellen indult eljárást, miután már őt is komoly támadások érték.

2015.08.12 10:55ma.hu

Visszavonták a fekete ruhában tiltakozó ápoló, Sándor Mária ellen indított etikai eljárást – írta a Népszava.

A lapnak Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke azt mondta, az elmúlt huszonnégy órában olyan támadások érték, amelyek szerinte komoly fenyegetettséget jelentettek számára. Hozátette, szerinte igaztalan dolgok hangzottak el egy olyan ügyről, amelyről még semmi nem derült ki, csupán találgatásokra hagyatkozott mindenki.

Balogh szerint nem politikai megrendelésre történt a kezdeményezés, hanem azért, mert a fekete ruhás nővérként ismertté lett Sándor Mária olyan kijelentéseket fogalmazott meg a szervezetükkel szemben, amelyeket nem hagyhatott szó nélkül. Az elnök azt is elárulta, hogy belül szerették volna kezelni az ügyet, nem akartak belőle "pártpolitikai csihi-puhit", de végül ez lett belőle.

Mint ismeretes, július végén a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara eljárást indított Sándor Mária ellen, mert szerintük többszörösen megszegte az Etikai Kódexben foglaltakat azzal, hogy különböző kommunikációs csatornákon nyilatkozott az egészségügy helyzetével kapcsolatban. Hétfő este az ATV-nek az ápolónő azt mondta, korábban Zombor Gábor egészségügyi államtitkár felajánlotta számára, hogy ha bármilyen sérelem éri a felszólalásai miatt, akkor megvédi őt, ezért az államtitkárhoz fordul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.