Augusztus 20.

Kovászos tönkölykenyér: arany középút a reformtermék és a fehér kenyér között

Egy hosszú érésű kovásszal készült kenyér - amely 18 százalék teljes kiőrlésű tönkölylisztet tartalmaz - lesz az ország kenyere.

2015.08.11 15:01MTI

A fehér kenyér és a reformtermék közötti arany középutat választotta a Pedró Pékség kovásszal készített tönkölyös kenyerével, mely az idei Szent István-napi kenyér lett - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi adásában.

Vajda Péter, a Pedró Pékség pékmestere a műsorban elmondta: ez egy hosszú érésű kovásszal készült kenyér, amely 18 százalék teljes kiőrlésű tönkölylisztet tartalmaz. Véleménye szerint ez a kenyér azért nyerhetett a versenyen, mert pékségük az arany középutat választotta, hogy a fehér kenyeret, illetve a reformterméket kedvelőknek köztes terméket kínálhassanak. Hozzátette: a tönkölybúza nagy íz- és illathatású búzafajta, és ahogy roppanósra sül a kemencében, annál nincs is vevőcsalogatóbb.

Idén ötödik alkalommal rendezték meg a termékversenyt, amelyen 45 nevezés közül választották ki a nyertes tönkölyös kenyeret. A Pedró Pékség Kft. természetes alapanyagokból készült, vastag héjú kenyere augusztus 20. után az üzletekben is megvásárolható lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.