Öregkor

A Jobbik nyilvános vitát szeretne a férfiak nyugdíjazásáról

A Jobbik frakcióvezető-helyettese nyilvános vitára hívja Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjlehetőségének kérdéséről.

2015.08.06 14:42MTI

Volner János erről csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján beszélt, ahol szomorúnak minősítette a kormány "lejárató kampányát". Az ellenzéki politikus fontosnak nevezte, hogy a tárcavezetővel ütköztessék érveiket az intézkedés hatásait illetően.

Úgy vélte, előremutató és igazságos lenne, ha a nőkhöz hasonló feltételek vonatkoznának a férfiakra is, és emlékeztetett arra, hogy rövid időn belül népszavazás lehet a kérdésben. Utalt arra is, hogy pártja tavaszi kampányában már 200 ezer aláírást gyűjtöttek, és azt ígérte: a Jobbik még 2018 előtt megtalálja a lehetőséget arra, hogy kikényszerítse a korai nyugdíjazást.

Volner János azt is jelezte, pártja 17 ezer aktivistát mozgósít annak érdekében, hogy sikeres legyen a szakszervezetek aláírásgyűjtése.

A frakcióvezető-helyettes egyúttal arról is beszámolt, hogy kiszélesítenék a nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásának lehetőségeit, és beleszámítanák azt az időt, amelyet az illető a házastársa vagy családtagja otthoni ápolásával töltött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.