Ámen

Emelik a külhonban szolgáló magyar lelkészek jövedelempótlékát

Az idei költségvetésben 210 millió forintot fordítottak erre a juttatásra, 2016-tól viszont már 420 millió forint áll majd rendelkezésre.

2015.08.05 21:45MTI

Emelik a külhonban szolgáló magyar lelkészek jövedelempótlékát, a 2016-os költségvetésben az idei összeg duplája szerepel - mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkári kabinetjének kabinetfőnöke szerda este az M1 aktuális csatornán.

Az idei költségvetésben 210 millió forintot fordítottak erre a juttatásra, 2016-tól viszont már 420 millió forint áll majd rendelkezésre - közölte.

A jövedelempótlékot mintegy 1200 olyan lelkész kaphatja meg, aki magyar gyülekezetben, magyar nyelven szolgál. Azt, hogy ki és mennyit kaphat, külön jogszabály határozza meg - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.