Energiahivatal

Becsléssel és diktálással is leolvashatóak a gázmérőórák a szolgáltatóváltáskor

A gázszolgáltató-váltáshoz szükséges mérőóra-leolvasás valószínűleg becsléssel történik majd, de a jogszabály alapján fogyasztói bediktálásra is lehetőség van.

2015.08.05 08:09MTI

Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivője az M1 aktuális csatornán szerdán elmondta: a gázóra záró állása alapján az átadó szolgáltató kiállítja a végszámlát, amivel átkerül a Főgáz Zrt.-hez a fogyasztó.

Emlékeztetett, hogy a jogszabály értelmében az ügyfelek tartozását - közös megállapodás alapján - a régi szolgáltató engedményezheti az átvevő szolgáltató felé, azonban a Főgáz nem kíván élni a lehetőséggel, így a régi szolgáltató felé kell rendezni a tartozást.

Kiemelte: a felhalmozott összeg kifizetéséig nem indítható újra a szolgáltatás a kikapcsolt fogyasztóknál, 6 hónapon túli kikapcsolás esetén pedig még műszaki ellenőrzést, nyomáspróbát is végre kell hajtani.

A hivatal felmérése szerint elmúlt években lassú javulás mutatható ki valamennyi ügyfélszolgálatnál, az új szolgáltató pedig azt ígéri, hogy az ügyfélszolgáltatás rendszere fejlődik majd. Ezt biztosítja például, hogy a MEKH mindhárom - Tigáz, E.ON, GDF Suez - szolgáltatóváltás esetében olyan tervet kér a Főgáztól, amely bemutatja, hogyan tájékoztatja a fogyasztóit - mondta a szóvivő. Hangsúlyozta profi ügyfélszolgálat kell, pontos tájékoztató a mérőóra leolvasásáról, a panaszkezelés módjáról és az elérhetőségről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.