Beruházás

Megállapodás született a dunai hajózás fejlesztéséért

Az egyezség a Duna Bizottság és az Európai Bizottság között jött létre.

2015.07.24 20:01MTI

A dunai hajózás feltételeinek javítása és fejlesztése érdekében együttműködési megállapodást írt alá pénteken Budapesten a Duna Bizottság és az Európai Bizottság Közlekedéspolitikai és Szállítási Főigazgatósága.

A megállapodás lényege, hogy a két szervezet közösen lép fel a Duna, mint Európa egyik fontos vízi útján a hajóközlekedés feltételeinek javításáért, a fenntarthatóság elvének szem előtt tartásával. A két szervezet képviselői úgy vélték: az együttműködés előnyös lesz a belvízi hajózási ágazat számára.

A megállapodást Petar Margic, a Duna Bizottság titkárságának vezérigazgatója, valamint Joao Aguiar Machado, az Európai Bizottság Közlekedéspolitikai és Szállítási Főigazgatósának vezérigazgatója írta alá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.